De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Collecte 6 mei voor de Stichting Project Voice Uganda

Broederen, Deventer

  • uganda.jpg

De voorzitter van de Stichting Marion Mugabo en haar beide zonen en de secretaris Bert Boon en zijn vrouw zullen in de dienst van 6 mei in de Broederenkerk aanwezig zijn.

De stichting wil de armoede bestrijden van vrouwen en kinderen in een sloppenwijk van Kampala in Uganda. Ze zijn in 1994 gevlucht vanwege de oorlog in Rwanda en leven nu in armoede in Uganda. Er kwamen toen 800.000 mensen om het leven. Marion, ook gevlucht in 1994, woont in Deventer.

De Stichting Project Voice wil deze hele kwetsbare mensen uit de vicieuze cirkel halen van wanhopige armoede en ziekte.  Als bestuur doen we er alles aan de levensstandaard van onze mensen (mannen (klein aantal), weduwen, wezen, weduwekinderen, te verbeteren.

Het in 2014 gerealiseerde naaiatelier is  begin 2018 verbouwd/vergroot. Het bestuur in Uganda wil meer vrouwen bij dit werk betrekken en  jonge vrouwen opleiden tot naaister. De overheid eist dat er in het naaiatelier ook een kantoortje wordt gerealiseerd. Dat is in de verbouwing meegenomen. Het gaat goed met het naaiatelier en daar zijn we heel blij om.  Bij het naaiatelier wordt ook een toilet gebouwd. Vorig jaar zijn er twee toiletten tot stand gekomen en dit is dus een derde. Het gebouw moet aan de buitenkant nog worden geschilderd en er moeten nog stoelen en tafels en kantoorbehoeften worden aangekocht.

Het in 2015/16 tot stand gekomen pluimveebedrijf huisvest nu 1500 slachtkippen en 750 legkippen. Het pluimveehuis of te wel het kippenhok biedt ruimte voor 6000 kippen. Hopelijk kunnen we dit jaar het aantal kippen vermeerderen want dat levert geld op en dus verbetering van de levensstandaard.

En ... niet te vergeten de Kerstmaaltijd voor de kinderen die echt niet elke dag met een volle maag naar bed gaan.

Het gaat wel de goede kant op, maar toch zijn er  momenten dat de kinderen best een keer verwend mogen worden. En dat doen we dan met de Kerst. Het feest van de geboorte van  Jezus. De kinderen zien er naar uit. Het is een feest voor ze.

Wilt u op 6 mei meehelpen de vrouwen en kinderen in Kampala weer toekomst te geven?

Behalve de bankkosten wordt elk ontvangen bedrag aan de projecten besteed. De gemeente Deventer ondersteunt de projecten. In 2016 hebben we ook twee watertanks kunnen bouwen en in 2017 werd ook een motorbakfiets aangekocht. Het gaat goed maar er moet nog veel worden opgebouwd. Een nieuw project is in voorbereiding, te weten een piggery of wel een varkensfokkerij.