De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Spreuken

'We moeten zuiver van hart zijn om Jezus te zien in de persoon van degene die in spiritueel opzicht het armst is.'

  • moeder_teresa_4w.jpg

Mooie vruchten dragen

Als iemand het gevoel heeft dat God van hem wil dat hij een verandering in de maatschappij bewerkstelligt, is dat een zaak tussen hem en God.
We hebben allen de plicht God te dienen waar we geroepen worden.
Ik voel me geroepen individuen te helpen, ieder mens lief te hebben. ik denk nooit in termen van menigte in het algemeen, ik denk in termen van personen.
Deed ik dat niet, dan zou ik nooit ergens aan beginnen. Het is de persoon die er toe doet. Ik geloof in ontmoetingen van mens tot mens.

De volheid van ons hart komt tot uiting in wat we doen: hoe ik die lepralijder behandel, hoe ik de stervende behandel, hoe ik die dakloze behandel.
Soms is het moeilijker te werken met de mensen op straat dan met de mensen in onze tehuizen, want de stervenden zijn vredig en wachten, ze zijn klaar om naar God te gaan.
Je kunt de zieke, de lepralijder aanraken en geloven dat het het lichaam van Christus is dat je aanraakt, maar als die mensen dronken zijn of tekeer gaan is het veel moeilijker te geloven dat dit Jezus is in Zijn verbijsterende vermomming. Hoe schoon en liefdevol moeten onze handen zijn om dat mededogen aan hen te kunnen brengen!

We moeten zuiver van hart zijn om Jezus te zien in de persoon van degene die in spiritueel opzicht het armst is. Hoe verwrongener het beeld van God in die mens, des te groter ons geloof en onze toewijding om het gezicht van Jezus te zoeken en Hem liefdevol bij te staan...
Laten we het doen met diepe dankbaarheid en eerbied in een geest van delen. Hoe weerzinwekkender het werk, des te groter het effect van liefde en vreugdevolle dienstbaarheid.

H. Moeder Teresa van Calcutta (1910-1097)
stichteres van de Missiezusters van Liefde

uit: No greater Love (Geen groter Liefde)

Moeder Teresa werd op 26 augustus 1910 in Skopje (Macedonië) als Agnes Gonxha Bojaxhi geboren. Als missiezuster van Loreto werkte zij in Calcutta in India, ondermeer als onderwijzeres. In 1948 ging ze met enkele oud-leerlingen de straat op om stervenden letterlijk uit de goot te halen. In 1952 opende ze een tehuis voor stervenden en kort daarna een tehuis voor in de steek gelaten en stervende kinderen. Uit deze beweging zijn de ‘Missionarissen van Naastenliefde’ gegroeid, bestaande uit zusters, broeders en leken. De congregatie heeft tegenwoordig meer dan 4.500 leden en ruim 500 kloosters over de hele wereld; in Nederland hebben de zusters een vestiging in Rotterdam. De ‘moeder van de armen’ stierf op 5 september 1997 in Calcutta. Reeds op 19 oktober 2003 werd zij door paus Johannes Paulus II zalig verklaard en komende zondag (4 september 2016) volgt dan dus haar heiligverklaring door paus Franciscus. De liturgische gedachtenis van de heilige Moeder Teresa van Calcutta is jaarlijks op 5 september.

Zolang de voorraad strekt zijn de gebedsprentjes van de heilige Moeder Teresa te bestellen, tegen vergoeding van een vrijwillige bijdrage, via persdienst@bisdom-roermond.nl Zie voor meer informatie: website bisdom Roermond 

@MiekedJ