De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Acolieten en misdienaarsdagen 2015

Acolieten en misdienaarsdagen 2015

Wat doet het goed te ontdekken dat je niet de enige misdienaar op de wereld bent.
Pastoor Joachim Skiba bedacht daartoe de 'Laetare zondag' en de 'Familiedag'.

Korte ontstaansgeschiedenis lees je in ARCHIEF vóór 2015/acolieten en misdienaar 2012

Laetare zondag: Op glad ijs!

Laetare zondag: Op glad ijs!

Vanuit alle hoeken en gaten van onze parochie togen op 8 maart jl.  zo’n 40 misdienaars, acolieten en begeleiders naar het Eucharistisch Centrum Schalkhaar voor onze eerste activiteit van dit jaar met als thema 'Op glad ijs'.

Hoezo 'Op glad ijs'?
Nou, eigenlijk heel simpel. In het evangelie van deze 3e zondag van de Vastentijd jaagt Jezus iedereen de tempel uit, die de tempel op de verkeerde wijze gebruikt. De tempel moet een plaats zijn om God te ontmoeten, niet om handel te drijven. Daarmee waagt Jezus zich op glad ijs. De tempelreiniging en zijn uitspraken worden Hem n.l. niet in dank afgenomen, zoals we richting Goede Vrijdag steeds meer ervaren in de houding van mensen.

Jezus ziet ons lichaam als een tempel waar God wilt wonen, zodat we met ons hart vol van Gods liefde met alle mensen in vrede, vriendschap en dienstbaarheid kunnen omgaan. Als we Jezus daarin willen navolgen, dan wagen ook wij ons op glad ijs. Worden we begrepen? Houden we ons hart 'schoon' en open voor God en waar het echt om gaat in het leven.

Wat boften we die dag toch!:
Het Brugkoor had speciaal voor ons de Lourdesmis ingestudeerd,zodat deze voor de misdienaars/acolieten bekende gezangen ook goed meegezongen konden worden. De kosters en koffiegroep Nicolaas hielpen en sprongen bij waar nodig en sponsor Albert Heijn had traditiegetrouw weer allerlei gezonds en lekkers toegeschoven.

En de vaste ingrediënten deden het op deze zonovergoten lentedag ook nu weer goed:  samen de eucharistie vieren en vervolgens een prachtige wandeltocht  maken naar een leuke, spannende bestemming:  deze keer via de Douwelerkolk naar het gladde ijs van ‘De Scheg’.  Ondanks menige valpartij en uitglijder wisten we deze superleuke en hilarische dag zonder kleerscheuren te beëindigen met een welverdiende warme snack.

En weet je wat ook zo vreselijk mooi was?
Zoals God ons niet laat vallen op het gladde ijs van onze levensweg, zo viel niemand van ons zonder getroost te worden, zo hielpen de schaatssterren onder ons met het nodige geduld en inzicht de beginnelingen met hun eerste stapjes op het  ijs. ...... 

Met Jezus op het gladde ijs...

tekst:  Mieke de Jong
foto's: Dolinda en Martin Elshof, Martin Kinds

Familiedag 'Op z'n Hollands'

Familiedag 'Op z'n Hollands'

De acolieten, misdienaars en hun ouders hadden op zaterdag 10 oktober de jaarlijkse familiedag in Wijhe. Dit jaar op zijn Hollands.

Het programma begon met een eucharistieviering in de kerk van Wijhe.
Daarna werd uitleg gegeven over liturgische taken door Marc Brinkhuis en ouderencatechese door Clazien Broekhof,
De familiedag werd afgesloten met een spellenparcours voor groot en klein, patat met kroket/frikandel en ijs en de beroemde stoelendans!

Voor een fotoimpressie klik hier. 

 

terug naar de startpagina ARCHIEF 2015

of neem een kijkje in het ARCHIEF vóór 2015 voor de m+a activiteiten van 2012/2013/2014