De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Inloopochtend Sinterklaasfeest

Op 1 december 2017 hebben de voormalige parochianen van de Radboudkerk tijdens de inloopochtend een Sinterklaasfeestje gevierd. Iedereen had een presentje meegenomen. Na het zingen van het bekende "zie ginds komt de stoomboot" en onder het genot van een kop koffie of thee en een stuk gevuld speculaas, werd er door middel van een spel met een dobbelsteen de cadeautjes uitgereikt. De ochtend werd druk bezocht en iedereen vermaakte zich uitstekend. Al met al een gezellige inloopochtend/sinterklaasfeestje.

Verslag terugkomavond Radboud 2017

Op 17 juni 2017 was het eindelijk zo ver, de terugkomavond van de Radboud kerk. Ongeveer honderd parochianen kwamen op deze avond af, evenals verschillende bestuursleden en pastores. Er stond deze avond heel wat op het programma, zo was er het bijna gehele oude koor van de Radboud kerk  aanwezig om de avond met verschillende mooie liederen uit het uitgebreide repertoire op te luisteren.

Iedereen werd verwelkomd met een kop koffie of thee en een cupcake. De Radboud-entertainer, te weten Wim Roelvink, heette iedereen welkom en kondigde het koor aan, welke werd gedirigeerd door Paul Bonekamp en muzikaal werd begeleid door Hans van Dijk. De aanwezigen lieten hun waardering blijken door te applaudisseren na ieder lied.

Hierna nam Wim het woord. Hij vertelde op smakelijke wijze enige anekdotes over de totstandkoming van de klussengroep, welke weer was voorgekomen uit de collectantengroep. Dat deze hechte groep nu nog steeds actief is als de Raddouwers zegt iets over de hechte sfeer binnen de groep. Deze groep is na jaren actief collecteren en klussen nu een vriendengroep geworden met jaarlijkse activiteiten, maar als er een klus geklaard moet worden staan ze nog steeds paraat. Ook nam Wim op luchtige wijze enige pastoors op de korrel en verhaalde hij op gezellige wijze over wat hij als lector had meegemaakt.

Na de anekdotes deelde hij mede dat er een drankje gehaald kon worden waar iedereen graag gehoor aan gaf. Er gingen schalen rond met heerlijke hapjes en iedereen vermaakte zich uitstekend met het bijpraten met elkaar. Ondertussen werden er loten verkocht om de avond te bekostigen.

Opnieuw kondigde Wim het koor aan, welke opnieuw enige bekende liederen ten gehore brachten, wat door iedereen zeer werd gewaardeerd.

Na het koor volgde de trekking van de loterij welke verzorgd werden door Wim een van de Raddouwers,  Jan Hoppen, waarbij mooie prijzen werden uitgereikt.

Tot slot bracht Wim een mooi en emotioneel “ode aan de Radboud kerk’’ ten gehore, wat hem een staande ovatie opleverde.

Rond 23.30 uur werd de avond afgesloten en ging iedereen tevreden naar huis.

Foto's gemaakt door Michiel de Ruiter en Piet Poll

Zolderverkoop Radboudhuis

Zolderverkoop Radboudhuis

In het Radboudhuis aan de Twelloseweg ligt ruim 50 m2 vol met curiosa, boeken, glaswerk, sieraden, kleine meubelen, modern en ouderwets kinderspeelgoed, kleding, keukenapparatuur, kunst en vele andere snuisterijen.

Elke vrijdag van 10-13 uur kan men daar terecht om iets te kopen (of om spulletjes te brengen). Een gratis kopje koffie met iets lekkers staat klaar en het is er altijd een gezellige boel.De opbrengst van de zolderverkoop komt ten goede aan lokale goede doelen zoals het jongerenwerk van Don Bosco en diverse activiteiten in het Radboudhuis.De zolderverkoop is een aanvulling op onze jaarlijkse rommelmarkt die dit jaar op zaterdagmorgen 20 mei wordt gehouden van 10-12.30 uur. 

Contactgegevens voor rommelmarkt en zolderverkoop:

Betsy Oosterwegel

Tel: 0570-615227

E-mail: radboudhuis@gmail.com

Website: www.rommelrad.nl

Radboudhuis

Op de koffie bij Radboud

Sinds 4 december 2015 is er op de Worp iedere vrijdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur een inloopochtend in het Radboudhuis, de voormalige Radboudkerk. Het wordt druk bezocht.

De eerste keer hebben we er een compleet Sinterklaas feestje gemaakt. Iedereen had een presentje meegenomen. Het werd een gezellige drukbezochte ochtend. Er werden weer allerlei nieuwtjes uitgewisseld van: "heb je nog iets van Aly gehoord", en "voelen jullie je al een beetje thuis in de nieuwe locatie waar de eucharistie gevierd wordt" en alles wat zoal ter sprake komt.

Iedereen was heel blij dat we weer op de oude stek koffie dronken. Het voelde, zoals verschillende mensen verwoordden, toch wel aan als thuiskomen. Met dank aan John Vos die dit voor ons mogelijk maakt. Betsy Oosterwegel is op vrijdagochtend uw gastvrouw.

Betsy Oosterwegel
b.oosterwegel@concepts.nl
tel. 06 23242309

Andere activiteiten in het Radboudhuis:

  • Op dinsdagavond en zaterdag worden de repetities van The Passion Deventer ook in het Radboudhuis gehouden.
  • Op de maandagavond repeteert voormalig jongerenkoor Jestics. Het jongerenkoor is nu onderdeel van Don Bosco.

Het Radboudhuis is in beheer bij Don Bosco Deventer.