De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Theatervoorstelling 'Beter bestaat niet'

Jij bent K.U.S!

Het zal je maar gezegd worden… ‘Jij bent K.U.S!, jij bent Kostbaar, Uniek en Speciaal.’
Het overkwam de leerlingen van de groepen zes en zeven van de basisscholen De Bongerd uit Boerhaar (40 kids) en de St. Jozef uit Wijhe (35 kids) tijdens de theatervoorstelling ‘Beter bestaat niet’ op 15 januari. Boerhaar ging naar de ochtendvoorstelling en Wijhe naar de middagvoorstelling. Deze voorstelling werd hen aangeboden door de Heilige Lebuinusparochie.

Het was een interactief voorstelling, met gebruikmaking van de modernste techniek en prachtige liedjes werden de kinderen vanuit hun eigen leefwereld meegenomen door Bo.

- Bo moet zich bewijzen als een perfect en geniaal kind met bijbehorend oogstrelend uiterlijk, want alleen zo kan zij toegelaten worden tot het Populand-college. Ze wordt door de jury genadeloos en keihard afgewezen. Dat maakt Bo verdrietig en onzeker. Gelukkig is daar opeens Angelus die niets liever doet dan alles wat dof is weer laten glimmen. Zij gelooft wél in Bo en geeft haar zelfvertrouwen door steeds weer te herhalen dat ze kostbaar, uniek en speciaal is. Zo weet Angelus een stralende glimlach op Bo’s gezicht te toveren. - Geboeid kijken de kinderen toe hoe Bo met die glimlach uiteindelijk ook de harten van de eerst zo koele en minzame jury opent. -

De kinderen gingen hierna zelf enthousiast aan de slag en dachten spelenderwijs na over zichzelf en over God. Openhartig gaven ze hun mening over allerlei stellingen. In de groep uit Boerhaar gingen Gidean, Lisa en Famke de strijd met elkaar aan wie het beste gek kon doen. In de middagvoorstelling gingen Noor, Tycho en Annemijn deze strijd met elkaar aan. In beide gevallen was er geen winnaar en geen verliezer, want ieder deed op z’n eigen, unieke  wijze z’n best. Voor degene die van je houdt en je een warm hart toedraagt ben je kostbaar, uniek en speciaal. En dat geldt zeker voor God, onvoorwaardelijk!

Behalve de kinderen was ook pastoor Skiba erg onder de indruk van deze prachtige boodschap die Samuel Advies met deze theatervoorstelling uit wilde dragen. Hij hoopt dat de kinderen op hun levensweg steeds het kostbare en unieke zien in de mensen die zij ontmoeten en liefdevol met hen omgaan. Op die manier kunnen ze meehelpen aan een betere wereld. Om zich dat blijvend in herinnering te houden, kregen de kinderen van de acteurs Marije en Kaatje een polsbandje met daarop de letters K.U.S.  De K. was voorzien van een kruisje, zodat de kinderen mogen weten dat ieder mensenkind voor God kostbaar en uniek is. Hij houdt van je om wie je bent.! Nou, beter bestaat niet!

Basisschool St. Jozef, bedankt voor de gastvrijheid. Enne… Ellen Hekking van de gezinswerkgroep en kinderkoor Boerhaar, .... bedankt dat je ons op deze voorstelling attendeerde…. het was een schot in de roos! Ook jij bent K.U.S.!

Tekst Mieke de Jong, foto's Gerda Albers.


 

Stichting Samuel Advies

Stichting Samuel Advies ontwikkelde deze interactieve theatervoorstelling speciaal voor basisscholen. Hierbij hoort ook een lespakket en materiaal voor een gebedsviering. Kijk voor meer info: www.samueladvies.nl. Ook geïnteresseerd in deze voorstelling, neem dan contact op met Mieke de Jong: 06-28809832 of mail mdejong@heiligelebuinus.nl.