De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Nieuws

Nieuws

Onder dit kopje kunt u diverse nieuwsitems vinden. Heeft u zelf nieuws dat u anderen niet wilt onthouden, dan kunt u het per e-mail doorgeven aan de webmaster (webmaster@heiligelebuinus.nl).

  • image

    Huiszegen voor 2020

    Op 5 januari 2020 worden de huiszegens ingezegend tijdens de viering in Schalkhaar.
  • image

    Vrijwilligersprijs uitgereikt

    Het bestuur van het Johannes Vianney Fonds heeft besloten de jaarlijkse vrijwilligersprijs uit te reiken aan Gerard Heerius, de initiatiefnemer, ontwerper en coördinator van het grote project "Naar de stal" - de stal van Betlehem, te zien in de linker beuk van de Broederenkerk.
  • image

    Kerstconcert in Nieuw Sion, door Mannenkoor Germania,

    Op maandagavond 23 december 19.30 uur, verzorgt Mannenkoor Germania uit Heeten een kerstconcert in de Refter van Klooster Nieuw Sion. Aanvang van het concert om 19.30 uur. Hier een lied van (Stella Maria)   Voor meer informatie over Mannenkoor Germania bezoek de website...
  • image

    Gauthier de Bekker tot diaken gewijd

    Zaterdag 30 november is Gauthier in Utrecht door Aartsbisschop Eijk tot diaken gewijd, in een plechtige viering. Daar waren ook vele parochianen bij aanwezig
  • image

    Heilige Doop,

    Op zondag 13 oktober 2019 heeft Fieke Johanna Bloemenkamp, dochter van Jeroen Bloemenkampen Lisa Timmer het Heilig Doopsel ontvangen. Van harte gefeliciteerd.
  • image

    Week van gebed,

    In de week van 19 t/m 26 januari zal er in de kerken van Bathmen, Okkenbroeken Lettele weer gebeden worden voor de eenheid van de kerken. Thema dit jaar is „ Buitengewoon". Data: 19-1 Opening Lettele, 21-1 Okkenbroek, 22-1 Lettele, 25-1 sluiting Bathmen.
  • Actie kerkbalans 2020,

    Collecte PCI, Tijdens de kerstdagen wordt er na de vieringen weer gecollecteerd voor het werk van de PCI. Deze actie zal worden gehouden van 18 januari t/m 1 februari 2020. Om een levendige kerkgemeenschap in stand te houden is het heel belangrijk dat u meedoet. De enveloppe komt binnenkort...
  • image

    Jubilarissen in Boskamp

    Vier leden van het dames- en herenkoor in Boskamp werden zondag 24 november 2019 in de bloemetjes gezet. 
  • image

    Lebuinusfeest 2019

    zondag 10 november 2019 - Broederenkerk te Deventer ... Hulpbisschop ... Pastoor ... Team ... Cecilia ... Volle kerk ... Lezing ... Jongerengesprek ... Heel Lebuinus bakt ...
  • Magnificent: Een nieuw jongerenkoor!

    Ben je tussen 18 en 30? En hou je van vlotte muziek die toch religieus is? Kom dan mee zingen! We repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de Nicolaasschool in Schalkhaar.
  • image

    Monumentale boom gesnoeid

    De monumentale treurbeuk in de pastorietuin van de Broederenkerk is gesnoeid. .
  • image

    Broederenkerk start met bouw kerststal

    De kerststal is te bezichtigen vanaf vrijdag 13 december tot en met zondag 5 januari, dagelijks van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op 1e en 2e Kerstdag van 13.30 tot 16.00 uur. Op Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.
  • image

    Diakenwijding van Gauthier de Bekker

    Gaat u met ons mee? De diakenwijding van Gauthier de Bekker vindt plaats op zaterdag- ochtend 30 november in de St. Catharinakathedraal te Utrecht.
  • image

    De Lebuinuspenningen 2019 zijn uitgereikt!

    Na een feestelijke eucharistieviering met Mgr Hoogenboom als hoofdcelebrant zijn vanmorgen de laureaten van de Lebuinuspenningen in het zonnetje gezet
  • image

    Dinsdag 12 november Presentatie ‘Acht Zaligheden’ te Wijhe

    Ooit bij stil gestaan, dat de Rk-kerk in Wijhe prachtige glas-in-lood-ramen heeft, die zeker het bekijken waard zijn? Kent u de ‘acht zaligheden’ uit de Bergrede? Wilt u stil staan bij de betekenis van deze zaligheden? Kom dan op dinsdag 12 november van 19:00 uur – 20.00 uur naar de Rk-kerk in Wijhe. In 2019 wil de Lebuïnusparochie extra de aandacht vestigen op de ‘acht zaligheden’, die Jezus ons geleerd heeft in Zijn Bergrede. In de Rk-kerk van Wijhe zijn deze prachtig uitgebeeld in de ramen; elk vertelt zijn eigen verhaal. Pastoraal werker Clazien Broekhoff zal stil staan bij elk raam met een passende overweging. Daarnaast zingen we enkele liederen in de sfeer van Taizé. Ook worden dan de ramen van buiten naar binnen belicht, zodat deze vanuit de kerk goed zichtbaar worden. Kom vooral naar dit prachtige spektakel, dat wordt gehouden in het kader van 150-jaar katholiek Wijhe, als afsluiting van het Jubileumjaar. Iedereen is van harte welkom!
  • image

    Middag van TROOST in de Bibliotheek Deventer

    Op zaterdag 9 november van 13.00 tot 16.00 uur staat de Bibliotheek van Deventer aan de Stromarkt 18 in Deventer in het teken van Troost. Troost is soms broodnodig.