De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Acolieten en misdienaarsdagen 2012

Acolieten en misdienaarsdagen 2012

Wat doet het goed te ontdekken dat je niet de enige misdienaar op de wereld bent.
Pastoor Joachim Skiba bedacht daartoe de 'Laetare zondag' en de 'Familiedag'.

 

Misdienaars en acolieten uit de 12 locaties van onze Lebuinusparochie kunnen op deze dagen samen dienen in de eucharistieviering en nadien al lerend en spelend veel plezier met elkaar maken.
De locale coördinatoren kwamen 2x per jaar bijeen om het jaarprogramma uit te stippelen. (Daarnaast regelden zij vaak ook nog een misdienaarsuitje in de eigen gemeenschap.) Zo werden krachten gebundeld om grootse en goedverzorgde activiteiten te ontwikkelen, ontstonden vriendschappen en samenwerking over locatiegrenzen heen. In 2012 was dit baanbrekend.

De eerste 'familiedag' was in september 2011. De locatie Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Wijhe werd de jaarlijkse 'standplaats'.
Voor de 'Laetare-zondag - de 4e zondag van de vasten - werd het Eucharistisch Centrum het startpunt van een dag boordevol activiteiten.

Ook voor de Lebuinus-parochiefeesten werden (en worden nog steeds) alle misdienaars/acolieten uitgenodigd om mee te dienen.
Vanaf 2012 nemen we ook deel aan de Tarcisiusdag in Utrecht.

@Mieke de Jong
pastoraal assistent liturige en coördinator m+a

Laetare zondag: Op speurtocht

Laetare zondag: Op speurtocht

Het was feest op 18 maart 2012, zondag 'Laetare', : 40 misdienaars dienden in de feestelijke eucharistieviering in het Eucharistisch Centrum-Maria Koningin.

Na de lunch in 't zaaltje van de Maria Koningin gingen zij op speurtocht samen met een aantal broertjes/zusjes en onder de hoede van coördinatoren en hulpouders.
Als speurneuzen, speurhonden, speurschapen en speurmuizen zochten ze langs paden en bunkers (op de Haere) de juiste weg richting Olst.

Van de bezemwagen werd dankbaar gebruik gemaakt om ons uiteindelijke doel te kunnen bereiken: 't Pannenkoekenhuis in Olst.
Na zo'n fikse afstand gelopen te hebben gingen de mega-pannenkoeken erin als.....

Foppe Klaas Hovinga schreef een uitvoerig verslag
en hieronder zie je een foto-impressie.

@Mieke de Jong

foto's: Jadwiga Bosman, Foppe Klaas Hovinga, Mieke de Jong

Tarcisiusdag in Utrecht

Tarcisiusdag in Utrecht

Het Aartsbisdom Utrecht organiseerde in 2012 voor het eerst een diocesane misdienaarsdag.
Deze dag vond plaats op zaterdag 23 juni in Utrecht.

Deze dag wordt Tarcisiusdag genoemd. De heilige Tarcisius is de patroonheilige van de misdienaars.
(Wil je meer weten over de H. Tarcisisus, ga dan naar de pagina jonge kerk/acolieten en misdienaars/wie/wat/waar/waarom

Alle misdienaars van het Aartsbisdom Utrecht waren van harte welkom op deze misdienaarsdag.
Ook vanuit onze parochie gaven we gehoor aan de uitnodiging en togen met 20 misdienaars/acolieten en 6 begeleiders per trein naar Utrecht.

Met zo'n 250 ! misdienaars liepen we in processie naar de Catharinakathedraal voor de feestelijke eucharistieviering. Na de lunch liepen de misdienaars een leuke speurtocht door de binnenstad van Utrecht.
De speurtocht bestond uit creatieve, actieve en leerzame onderdelen.

De dag werd afgesloten in de bisschopstuin aan de Maliebaan met een vele lekkere broodjes knakworst. Tijdens de 'bordesscene' met kardinaal Eijk werden de prijswinnaars bekend gemaakt.
Wij gingen met de 3e prijs aan de haal!

Bekijk hieronder de foto-impressie.

@Mieke de Jong

foto's: Martin Kinds

Familiedag

Familiedag

Op 29 september 2012 stond weer de Familiedag op het programma.
De familiedag is een dag waarvoor alle misdienaars/acolieten met hun ouders/broers/zusjes uitgenodigd zijn om samen in Wijhe de eucharistie te vieren én aansluitend een hoop plezier met elkaar te maken.

En plezier hadden we! Na de mooie eucharistieviering, die in het teken stond van Franciscus van Assisi, kregen de ouders uitleg over de eucharistie en met de kinderen oefenden we misdienaars-vaardigheden.

Toen werd het de hoogste tijd om ons uit te leven in een spellencircuit. De hongerige mondjes konden terecht bij de barbecue én bij het buffet, voorzien van allerlei smakelijke salades en hapjes die de ouders hadden gemaakt.
De avond werd afgesloten met ... hoe kan het anders dan met ......'stoelendans', het meest geliefde onderdeel bij de misdienaars.
Ze kunnen er geen genoeg van krijgen en staat ieder jaar weer op het Familiedag-programma.

Een foto-impressie zie je hieronder.

@Mieke de Jong

foto's: Dolinda Elshof, Martin Kinds

terug naar de startpagina ARCHIEF voor 2015