De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Burgemeester in de Broederenkerk

  • burgemeester_heidema.1.jpg

Over geloof, hoop en liefde

Broederenlezing 04, 5 juni 2015

Interview door Laetitia van der Lans

Met muziek van het jonge Deventer Trio Scioccante, Femke de Jong en Inge Zijlstra op fluit en Luuk Schlette op piano, in een kring van ruim vijftig mensen rond de doopvont.

"Burgemeester ben ik voor iedereen, niet alleen voor de christenen. Het christendom preekt wel oprechte betrokkenheid, naast de mensen staan, niet erboven.
Het geloof geeft mij houvast, als een ruggengraat. Geloven is ook: blijven zoeken, een zoektocht hoe je de dingen goed kunt doen. Intussen maak niet ik de keuzen; dit doet de Raad."

"Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.”

"Kerken zijn plekken waar de mensen ‘gevoed’ worden, geestelijk. Pleisterplaatsen ook, net zoals bijvoorbeeld het Geert Groote Huis, de Herberg van Ars en Youth for Christ – plekken met open hart en handen. Plekken ook van verstilling en bezinning."

"Een kerk is een gemeenschap van mensen, geen gebouw, al zijn die gebouwen wel dierbare plekken geworden voor de mensen. Ik snap de gemaakte keuze, de noodzaak ervan – en de pijn daarover. Toch zie je de kerk hier ook groeien, niet alleen minderen."