De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

6e Lebuinus Parochiefeest 15 november 2015

  • schrijn.jpg

Op zondag 15 november zijn alle parochianen om 10.30 uur van harte welkom in de Broederenkerk.

De patroonheilige van onze parochie geeft ons ook dit jaar weer de gelegenheid om als hele parochie samen te komen rondom zijn schrijn die rondgedragen wordt.

Inhoudelijk wilden we dit parochiefeest aangrijpen om te starten met het Jaar van de Barmhartigheid: 'Barmhartig als de Vader'.

Met een uitdaging naar alle parochianen, en ook naar onze vijf geloofscentra en de twee diakonale centra, om ter plekke iets te doen aan barmhartigheid.

De korte rondgang door de stad met de schrijn ging niet door: net om 11:40 was er door "Buienradar" ter plekke een stortbui voorspeld. De bedoeling was: we mogen ons geloof rustig laten zien, vandaar ook de vergunning daarvoor. Ons geloof: God is Liefde. Het Jaar van de Barmhartigheid begint.

Interim pastoor Ronald Cornelissen:

"Lebuinus had nog geen buienradar; hij ging er gewoon op uit, op pad. Ook wij zijn op pad gegaan: van twaalf kerken naar vijf geloofscentra - geen gemakkelijk pad. Verandering ... die roept vaak weerstand op, zelfs bij kleine veranderingen, dus zeker bij de sluiting van kerken. Pas gaandeweg zie je de voordelen, mogelijkheden en kansen."

Er is een verslag van de viering gemaakt met teksten en foto's.