De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Maria Koninginkerk klaar voor proefviering

  • opruiming_mariakerk-sel-490x300p.jpg

Maandagochtend 14 september 2015

Vanmorgen is begonnen met het opruimen en schoonmaken van de Maria Koninginkerk aan de Mariënburgstraat zodat deze kerk op tijd gereed is voor een proefviering op 27 september.
Op die dag zal de 3G-kerken een proefviering verzorgen om op die manier kennis te kunnen maken met het gebouw. Later zal men een beslissing nemen over een eventuele aankoop van deze locatie als permanent onderkomen voor de wekelijkse diensten.

De 3G-kerken is een samenwerkingsverband tussen de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) en de Nederlandse Gereformeerde Kerk (NGK) uit Deventer. De samenwerking tussen deze kerken bestaat sinds 1 januari 2009 en Deventer had hiermee een landelijke primeur.
De 3G-kerken heeft 1100 leden waarvan zo'n 700 leden iedere week samenkomen voor de dienst in de aula van het Etty Hillesum Lyceum, locatie Het Slatink aan de Lebuïnuslaan.

Of de Maria Koninginkerk uiteindelijk kerk blijft moet nog blijken. De 3G-kerken heeft hier in ieder geval meer ruimte, zowel in de kerk alsmede daarbuiten. Dit in verband met eventueel bijbouwen in de toekomst en er is meer parkeergelegenheid.

Voor de vrijwilligers van de Maria Koninginkerk die al jarenlang iedere week zich inzetten om de kerk en tuin te onderhouden heeft het een dubbel gevoel. Veel vrijwilligers komen al vanaf het begin, eind jaren vijftig in deze kerk. "In al die jaren hebben we velen zien komen en gaan, zowel priesters als medeparochianen. De kerk die we met z'n allen hebben opgebouwd en onderhouden waar we nu afscheid van moeten nemen", zegt één van de vrijwilligers enigszins geëmotioneerd.
Tot het laatste moment blijven de vrijwilligers trouw aan deze kerk om te doen wat hen te doen staat. "Onze taak is om de kerk zo netjes mogelijk over te dragen aan de nieuwe eigenaar. We helpen om de kerk op te ruimen, spullen die hier jarenlang hebben gelegen brengen we nu weg maar het geeft wel een dubbel gevoel. Anderzijds zijn we blij als dit gebouw een kerk blijft".

Harry Mulder