De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Oogstdankviering 2015

  • oogstdankviering2015voor_web.jpg

Dankbaar delen” was het thema van de Oogstdankvieringen in Wijhe en Boskamp.De parochietuin in Wijhe lag er zaterdagmiddag door de aangebrachte oogstversieringen en de zon stralend bij. Donkere luchten die vlak voor de viering kwamen aangedreven , weerhielden zo’n 90 mensen (zonder de koorleden) er niet van om te komen. Pastoor Limbeek zag zich door de frisse wind wel genoodzaakt in het prieeltje zijn petje op te zetten. Oogstgaven werden aangedragen door een aantal kinderen uit groep vier van de Bongerd en de Jozefschool.
Samen met de kinderen van het kinderkoor mochten zij tijdens de viering meedoen met een puzzeltocht in de Veermanshof. Op zoek naar letters die uiteindelijk   de woorden  “DANKBAAR DELEN” moesten vormen. Na de viering konden de bezoekers  na een kop koffie met een broodje, oogstproducten uit de parochietuin en de tuin van het Zwervel meenemen tegen een vrije gift t.b.v. het Zwervel.  
De organiserende werkgroep Kerk in de Samenleving (KeSa) kijkt met dankbaarheid terug op deze viering.
Voor een korte filmimpressie klik hier. 

In de Willibrordkerk in de Boskamp werden de mensen direct bij binnenkomst verrast door de mooie oogstverzieringen in en buiten de kerk. Pastor Leo Geurts ging in de overweging in op het “Dankbaar Delen” We vinden veel  dagelijkse dingen zo vanzelfsprekend dat we verleerd zijn om daar dankbaar voor te zijn. Of zoals de tekst achterop het misboekje : “We dienen in te zien dat ons geluk in het dagelijks leven ons niet dankbaar maakt , maar dat onze dankbaarheid gelukkig maakt”.

Dit bericht heeft nog geen reacties

Plaats een reactie

Beveiligingsvraag