De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Vredesinsigne voor Meester Geertehuis

  • img-20150926-wa0015-c-350p.jpg

Op zaterdag 26 september 2015 kreeg Ceciel Funnekotte, de coördinatrice van het Meester Geertehuis in Deventer - oftewel De Gastvrije Huiskamer van Deventer - het Vredesinsigne opgespeld van de Ambassade van Vrede Deventer. 

Dit insigne laat een duif zien die een vredespalm in de bek heeft.

Ceciel Funnekotte en met haar het hele team van het Meester Geertehuis kreeg dit insigne omdat ze door blijven gaan om mensen die tegenslagen hebben gehad in het leven een oase van rust en vrede te bieden in een voor hen vaak onveilige samenleving.

Herman Evers, contactpersoon van de Ambassade, benadrukte in zijn toespraak “dat het dikwijls voorkomt dat mén vindt dat je deze mensen zus of zo dient te benaderen, maar dat het team van het inloophuis de handen uit de mouwen steekt en haar bezoekers daadwerkelijk een veilige haven biedt”.  Met het vredesinsigne drukt de Ambassade van Vrede haar bewondering uit voor het team en voor Ceciel. Zij zijn ‘ware vredesstichters’ .

Bij de foto: Ceciel Funnekotte, coördinator van het Meester Geertehuis, krijgt de  onderscheiding opgespeld door Herman Evers