De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Jubileumconcert de Cantorij

  • cantorij_35_jaar_15_november_2015-sel-490x300p.jpg

Op zondag 15 november 2015 verzorgde de Cantorij ter gelegenheid van haar 35-jarige jubileum een concert in de Heilige Nicolaaskerk te Schalkhaar.

Het publiek, dat in grote getale aanwezig was luisterde aandachtig naar de mooie en inspirerende liederen die de leden raken en hun dierbaar zijn. De liederen werden afgewisseld met overdenkingen van Maria van Mierlo en Peter Dullaert.

De Cantorij is in 1980 ontstaan op initiatief van voorganger Cor van Raay en was destijds het jongerenkoor van de Maria Koninginkerk. In de loop der jaren veranderde de gemiddelde leeftijd van het koor dusdanig dat op gegeven moment het jongerenkoor de Cantorij werd. Leden van dit koor bereiden zelf de vieringen, waaraan zij hun medewerking verlenen voor. Inspelend op de actualiteit, maar zeker ook gebruik makend van datgene dat hen in hun eigen dagelijks leven bezighoudt, geven zij inhoud aan de liturgie.

In het afgelopen jaar hebben een aantal kerken hun deuren moeten sluiten zo ook de Maria Koninginkerk waar eind januari al de Slotviering plaatsvond. Inmiddels is het kerkgebouw onttrokken aan de RK-eredienst. Dat wilde niet zeggen dat de Cantorij ophield te bestaan. Integendeel, maandelijks verleent dit koor haar medewerking aan de vieringen in de verschillende kerken van de Lebuinus parochie. Hierdoor worden nog meer parochianen deelgenoot van de prachtig gezongen liederen die deze groep enthousiaste mensen ten gehore brengt.

Harry Mulder