De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Verkoop gebouwen!

  • overeendracht-sel-490x300p.jpg

In de voorbije maanden is in vijf van onze kerken een slotviering gehouden. Met pijn in het hart en met veel verdriet.
Echter willen we de parochie laten voortbestaan en geld uit stenen halen om de exploitatie rond te krijgen en tevens geld in nieuwe activiteiten te kunnen investeren dient er voor de gesloten kerken ook een herbestemming gevonden te worden. Dat is voor een drietal kerken inmiddels gelukt. Voor de andere twee kerken wordt nog een herbestemming gezocht.

Afgelopen dagen is er in principe overeenstemming bereikt over de verkoop van de Maria Koninginkerk en de Radboudkerk.

Daarnaast is er onlangs al een overeenkomst gesloten voor verkoop van de Joannes Vianneykerk. Het decreet tot onttrekking aan de goddelijke eredienst is zoals u bekend is, onlangs door de Aartsbisschop uitgevaardigd en is inmiddels onherroepelijk.

In de Joannes Vianneykerk en de pastorie zullen appartementen worden gebouwd.

De Radboudkerk

De koper is een particulier wonende op De Worp. Het gebouw zal vooralsnog blijven staan. De koopakte is ondertekend..

De Maria Koninginkerk

De koopakte zal naar alle waarschijnlijkheid in de komende weken worden ondertekend. De Maria Koninginkerk is in principe verkocht aan de 3 G kerken (Gereformeerden). Zij zullen daar hun zondagsvieringen gaan houden. In de pastorie zullen vergaderzalen worden gerealiseerd. Er dienen nog een aantal zaken te worden geregeld. Zo wil de kerkenraad van de 3 G kerken graag een proefdienst houden op een van de komende zondagochtenden.

Na ondertekening van beide koopakten zal, met deze akten als bewijs van herbestemming, aan de Aartsbisschop worden verzocht voor beiden kerken een decreet tot onttrekking aan de goddelijke eredienst uit te vaardigen.
Zodra het decreet er is zal dit bekend gemaakt worden via een mededing in de kerk en zal het gepubliceerd worden in t Zout op de website en in de nieuwsbrief.