De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Roomse Herrie op de Bra!

  • boerhaar_viering_kerk-roomse_herrie.jpeg

Bezoekers én voorbereidingsgroep laaiend enthousiast over Roomse Herrie op de Bra!

Zaterdag 1 oktober 2016. Een druk dagje voor enkele leden van de voorbereidingsgroep, waarbij vooral voor na afloop van de viering veel geregeld moest worden.

Al rond 18 uur kwamen de eerste mensen de Willibrorduskerk van Boerhaar binnen. Zo’n 250 á 300 mensen woonden de anders-dan-anders-viering bij, die op passende wijze door Vicaris Cornelissen werd geopend. Afwisselend werd muzikaal opgetreden door het orkest van showkorps Amicitia, kinderkoor Boerhaar-Wijhe en koor Together. Gespeeld en gezongen werden nummers die veelal ook te vinden zijn in de TOP2000. Tussendoor werden passende verbindende teksten gelezen door leden Jaquline Hillebrand en Agnes Booijink van de voorbereidingsgroep. Het evangelie van de barmhartige Samaritaan werd door de Vicaris gelezen, afwisselend met lector Ineke Huis in ’t Veld en kinderen van het kinderkoor. Hoe toepasselijk in het jaar van de Barmhartigheid met als thema van de viering: “Omzien naar elkaar”. In de overweging, vanaf de preekstoel, gaf de Vicaris een paar praktische voorbeelden van omzien naar elkaar.

Rob Beumer had treffende korte uitleg gemaakt voor de engelstalige liedjes. Na een indrukwekkend slotlied (foto): Go West; “Together, we will go our way, enz. door orkest en beide koren gezamenlijk was er nog gelegenheid voor napraten bij een hapje en drankje. Dat laatste was mede mogelijk gemaakt door Logtenberg feest- en sfeerlocatie en vrijwilligers in de bediening. Ook werden een flink aantal enquêteformulieren ingevuld of meegenomen om thuis nog eens rustig in te vullen. Deze laatsten kunnen in de brievenbus van de kerk worden gedeponeerd. Het enquêteformulier kunt u hier te downloaden. 
U mag de enquête ook mailen. Hiervoer gebruikt het Word-document dat hier gedownload kan worden. Via Word vult u het formulier in, slaat deze op. Vervolgens zendt u het opgeslagen formulier als bijlage naar aagbooijink@hotmail.com

Enkele reacties: “dit mogen jullie elk jaar wel doen” tot meerderen die het elke maand wel zouden waarderen. “Zo moet de kerk veranderen”. Een 14-jarig meisje: “ik hoop dat er een volgende keer komt.