De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Oogstdankviering en familiedag misdienaars

  • oogstdankviering2016.jpg
  • p9177860web.jpg.jpg

“Hoe mooi kan het zijn”, zei pastor Clazien Broekhoff tijdens de openluchtviering tussen de fruitbomen bij de familie van Vilsteren op de Boerhaar.
En mooi was het: De combinatie van de familiedag voor de misdienaars en de oogstdankviering trok veel bezoekers .De ruim honderd klaargezette stoelen bleken niet voldoende; gelukkig heeft een fruitbedrijf altijd appelkistjes achter de hand.
Hoewel dichtbij ,toch was deze historische plek “de Krijtenberg” die vroeger eigendom was van de baron voor velen nog onbekend.
De 20 grote en kleine misdienaars van de Lebuinusparochie stonden centraal ; zij lieten zich zien en ook horen in het verhaal van de rentmeester.
Het kinderkoortje zong onder leiding van Magdalena met gitaar haar vrolijke liedjes waarvan het refrein door menigeen werd meegezongen.
Bij de inleiding en de voorbeden, lag de nadruk op de inhoud van het thema : “De balans vinden”. We moeten een balans zien te vinden tussen alle onzekerheden in ons leven, in onze bedrijven , in ons werk en het kunnen genieten van de schoonheid , de groeikracht , het leven in Gods natuur.
Al met al werd het een viering in een ontspannen sfeer.

Klik hier voor de de film die gemaakt is van deze viering. 

De foto's die gemaakt zijn kunt u hier bekijken.