De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Voor de laatste keer luidt de kerkklok van de Theresiakerk

  • kruiswatertoren_olst.jpg.jpg
  • klokwatertoren_olst.jpg.jpg

Op zaterdag 8 oktober om 8.00 uur heeft de kerkklok voor het laatst zijn klanken uitgestrooid over de hoofden van Olst en directe omgeving.

Pas om 9 uur werd het weer stil. Een hoge kraan heeft zaterdagmorgen de klok en klokkenstoel evenals het kruis bovenop de watertoren weggehaald.

Na de sluiting van de Theresiakerk in 2015 heeft de klok haar bestemming, om te luiden en daarmee mensen te roepen om naar de kerk te komen voor viering en gebed, verloren.

Ooit was het de bedoeling dat de kerk vast gebouwd zou worden aan de watertoren. De klok kwam alvast in de nok van die toren te hangen, het kruis boven in de punt. Het kwam niet tot nieuwbouw, want de kerk bleef een noodkerk, maar was tot de sluiting voor alle gelovigen uit Olst een prettige kerk om te vieren. Er waren dan ook veel parochianen aanwezig om even te komen om het gebeuren in ogenschouw te nemen.
Eijsbouts, de Koninklijke klokkengieterij uit het Noordbrabantse Asten, zorgt er voor dat deze kerkelijke attributen worden afgevoerd.

Voor nog meer foto's klik hier. (Met dank aan Caroline).