De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Gastkoor in de Broederenkerk: Inspiratie Soest

Broederen, Deventer

  • inspratie-soest.jpg

Gastkoor in de Broederenkerk: Inspiratie Soest

Op zondag 30 april 2017 wordt tijdens de eucharistieviering de zang verzorgd door een gastkoor: het koor Inspiratie Soest. Dit koor is een kerkkoor van de geloofsgemeenschap H. Willibrord in Soest. Het koor Inspiratie luistert eens in de drie weken de vieringen op in de Petrus en Pauluskerk en de H.Familiekerk. Deze kerken vormen een onderdeel van de parochie H. Martha en Maria te Baarn en omgeving. Onze pastoor Joost Baneke heeft voor zijn benoeming in onze H. Lebuinusparochie en de parochie H. Kruis in die parochiegemeenschap gewerkt. De parochie H. Martha en Maria wordt nu geleid door onze vorige pastoor Joachim Skiba.

Het koor bestaat uit een groep enthousiaste mensen die veel plezier aan het zingen beleven. Het heeft een uitgebreid en zeer gevarieerd meerstemmig repertoire, zingt nederlandse moderne kerkmuziek, soms engelstalig en studeert regelmatig nieuwe liederen in.

Muziek van T. Löwenthal en van A. Oomen op teksten van Huub Oosterhuis is bij het koor zeer geliefd. Andere bronnen zijn muziek uitgegeven door stichting Nieuw LiedFonds en Stichting Leerhuis & Liturgie bij Gooi en Sticht, liederen uit Taizé en Iona. Het koor wil met zijn koorzang mensen inspireren, bezieling overbrengen.

De liedkeuze voor een viering sluit zoveel mogelijk aan bij de liturgie en thematiek van het leesrooster van het betreffende weekend.

Het koor bestaat uit 30 leden en zingt onder leiding van dirigent Frank Kooiman en pianiste Sylvia Schijve.