De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Zalig Nieuwjaar!

Broederen, Deventer

  • 2017_nwjr_rec.jpg

Ongeveer veertig parochianen waren op zaterdag 7 januari bijeen in de zaal van het parochiecentrum voor de Nieuwjaarsreceptie.

Namens de drie coordinatoren sprak Hans Wiggers Schreur ons toe. Zijn taak is het beheren van het gebouw. Zo sprak hij over de hoge energierekening van de Broederenkerk. Dit komt, zei hij, omdat er zoveel gebeurt. Er vinden concerten en andere bijeenkomsten plaats. Leuk is om te denken aan "Op weg naar de stal", door heel veel mensen bezocht. Mindfer leuk is te bedenken dat er dit jaar veel uitvaarten waren. We waren even stil om deze mensen te gedenken.
We zijn blij, zei hij, dat er nu zo veel mensen van de andere kerken bij gekomen zijn en dat die zo veel vrijwilligerstaken verrichten. Dardoor zijn er veel activiteiten mogelijk. Denk maar aan de grote ploeg gastheren- en vrouwen waardoor de kerk vaker open kan zijn. Dit loopt best goed. Wilt u iets doen? Er is nog behoefte aan schoonmakers, die stille werkers op de achtergrond.
Ja, er gaat ook nog wel eens iets mis met zoveel mensen en zoveel taken. Het gaat dan wel eens mis met de communicatie en de informatie. Mag ik u vragen: als u iets niet weet, stel een vraag - aan ons, coordinatoren over deze kerk of aan het bestuur als het over de parochie gaat!

Ook Ben Schotgerrits sprak nog ene kort woord. Hij meldde dat er in april weer een parochiesynode komt. Er is dan veel te bespreken, o.a. over de financiele kant van de parochie. Het feit dat er kerken verkocht zijn of nog gaan worden maakt nieuwe activiteiten mogelijk. Hierover is nagedacht. Zie 't Zout van november 2016 en 't Zout van februari 2017.

Hierna zetten allen zich aan de hapjes, de slokjes en vooral de vele gesprekken.
Met dank aan de verorgers hiervan!
Frans, parochiaan en webmaster van de Broederen (enz.)