De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Herberg van Ars: Uitreiking Herberg van Arspenning

  • t_zout_juli-aug._2012.pdf_-_adobe_reader.jpg

Menco van Koningsveld heeft de eerste Herberg van Arspenning uitgereikt gekregen. De penning wordt uitgereikt aan mensen die op bijzondere wijze aandacht vragen en geven aan medemensen die, op wat voor manier dan ook, minder makkelijk in het leven staan.

Tijdens de voorbereidingen voor de opening van de Herberg van Ars* is in de projectgroep het idee ontstaan om een Herberg van Arspenning in het leven te roepen. Het leek ons goed om op deze manier waardering uit te spreken voor mensen die op bijzondere wijze aandacht vragen en geven aan medemensen die, op wat voor manier dan ook, minder makkelijk in het leven staan. De bedoeling is dat deze penning jaarlijks zal worden uitgereikt. Iedereen kan iemand voordragen voor deze penning. De voordracht moet onderbouwd zijn en voorzien van concrete voorbeelden die een toekenning rechtvaardigen. De projectgroep van de Herberg van Ars beoordeelt aan het begin van het jaar de voordrachten. De Herberg van Arspenning 2013 zal in mei worden uitgereikt.

De eerste Herberg van Arspenning is inmiddels uitgereikt. De projectgroep was unaniem in de keuze voor de persoon die de eerste penning zou mogen ontvangen. De grondlegger van de Herberg van Ars was volgens ons allen de aangewezen persoon. Met enorm veel bevlogenheid is Menco van Koningsveld in 2010 als initiatiefnemer gestart met de plannen voor de Herberg van Ars. Dankzij zijn inzet zijn we nu zover dat de Herberg zich, met behulp van subsidie van het SKANfonds, verder kan ontwikkelen. Zijn visie met betrekking tot buurtpastoraat is een stevige basis van waaruit we nu verder werken. Gezondheidsproblemen hebben Menco ertoe gedwongen het project vroegtijdig los te laten, maar zijn inspirerende inzet is een stimulans om de Herberg van Ars en daarmee het buurtpastoraat verder uit te bouwen. Omdat Menco bij de opening van Herberg niet aanwezig kon zijn, is de penning op een later moment in aanwezigheid van leden van de PCI en de projectgroep uitgereikt. Hij was erg geroerd en voelde zich vereerd met deze bijzondere blijk van waardering.

Dit bericht heeft 1 reacties
  • 13-04-2014, 09:21

    Heilige Lebuinus, de site voor katholiek Deventer en omstreken
    wholesale bags http://www.googletest.com

Plaats een reactie

Beveiligingsvraag