De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Nicolaaskerk Schalkhaar: Op weg....

  • 2008-09-15-op-weg_groot.jpg

Advent…. we gaan op weg naar Kerstmis. Ook het Eucharistisch Centrum is op weg. Door de herstructurering van onze parochie verlaten we onze vertrouwde Maria Koninginkerk. Het doet pijn om het kerkgebouw los te moeten laten dat in de loop van 3 jaar als Eucharistisch Centrum voor vele mensen uit onze Lebuinusparochie zo vertrouwd is geraakt. Het gebouw waarin we samen en met de hulp van de geloofsgemeenschap van de Maria Koningin  het Eucharistisch Centrum konden opbouwen en gestalte geven.   

Zoals Jezus bij Maria en Jozef liefdevol opgroeide en vervolgens de wijde wereld introk, zo heeft het Eucharistisch Centrum in de schoot van de Maria Koningin-gemeenschap de mogelijkheid gekregen om te groeien in ons vieren, bidden en gemeenschap zijn. We mochten ervaren dat we daardoor steeds meer verbondenheid en vreugde aan elkaar hebben beleefd.

We verlaten wel het kerkgebouw, maar niet de mensen! Als levende bouwstenen van Gods kerk hebben we handen en voeten gekregen om in beweging te kunnen komen als omstandigheden veranderen. Voor de mensen die zich vele jaren méér in deze kerk hebben ingezet en er samengekomen zijn is dat niet zo eenvoudig.

We bidden u toe dat wat God in de afgelopen 55 jaar in de Maria Koningin-kerk  aan geloof en verbondenheid bij u teweeg heeft gebracht de pijn op den duur kan verzachten en u op weg kan helpen naar een nieuwe toekomst, samen met alle andere Lebuinusparochianen.

Met Maria bewaren we in het hart het vele goede dat er samen met u in de Maria Koningin-kerk tot stand is gebracht . Dat willen we graag als een kostbaar geschenk meenemen naar het nieuwe Eucharistisch Centrum Nicolaas Schalkhaar.

               Hartelijke groeten,
pastoor Joachim Skiba en Mieke de Jong (pastoraal assistent liturgie hlp).


Afbeelding: Anne Haeyen