De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Opknapbeurt

  • nieuwsblok.jpg

Met veel creatieve oplossingen en de inzet van vele vrijwilligers gaan we de komende tijd het interieur van de Radboudkapel opknappen. Het gaat om het binnenschilderwerk van de muren, een kleine verbouwing achterin bij de koffiehoek en het aanleggen van een nieuwe geluidsinstallatie.
De klussengroep gaat zich bezighouden met het schilderen van de muren, die door rookaanslag er wat haveloos uit beginnen te zien. Met binnensteigers, die we geregeld hebben, denkt de groep in vijf dagen de klus te hebben geklaard. Er zijn dan ook veel vrijwilligers in de klussengroep die meewerken. Binnenkort gaat dit project van start.
Bij de koffietafel achterin de kerk is de ruimte vrij beperkt. Bovendien kunnen we nauwelijks stoelen plaatsen voor parochianen die wat slecht ter been zijn. Weer de klussengroep gaat de laatste bank voor de koffietafel (deskundig) slopen en voorzien van nieuwe tegels, zoat er meer bewegingsruimte wordt gevonden.
De geluidsinstallatie in de Radboud voldoet niet echt meer. De verstaanbaarheid tot achterin de kerk is soms erg moeilijk. Wij zijn dan ook enorm blij met Kees Revenberg die nieuwe microfoons en luidsprekers heeft uitgezocht en die ook gaat aanleggen. Kees heeft in een overeenkomst met de Radboud (of liever gezegd de Lebuinusparochie) via zijn bedrijf het systeem aan de Radboud uitgeleend.
De eerste werkzaamheden zijn van start gegaan op maandag 25 februari. En hoe! Met maar liefst 14 vrijwilligers werd het binnenschildrwerk ter hand genomen en daar knapt een kerk van op. De eerste foto's laten zien hoe na drie dagen schilderen de kerk er al heel anders uit ziet. Maar in werkelijkheid,moet je het van binnen maar eens gaan bekijken. Voordat je denkt dat mensen die in de achterste bank gaan zitten een stijve nek moeten krijgen van het omkijken: deze banken zijn bewust 180 graden gedraaid om zo bij de kpffiehoek iets meer ruimte te creëren en parochianen die wat slechter ter ben zijn de gelegenheid te geven te gaan zitten. De eerste twee grote stappen voor de opknapbeurt zijn gezet. De komende weken volgt daarvan de afwerking. Met een enorm compliment naar de vrijwilligers, de schilders, de koffiezetters en de schoonmakers en de organisatie van Jan Hoppen (hebben we toch en naam genoemd, maar dat moest even). Kijk ook naar de foto's in ons foto album.