De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Herberg van Ars: Eerste Vredesvlucht vanuit de Herberg van Ars

  • vredesduif-c-400p.jpg

Zaterdagmiddag 2 februari lieten de aanwezigen van de Herberg van Ars-viering voor het eerst de keramische Vredesduif vliegen. Dit gebeurde tijdens de voorbeden. De Vredesduif vloog voor Mr. Mouaz al-Khabit. Hij is de gekozen voorzitter van de Internationaal erkende Syrische Nationale Coalitie en onderhandelt over vrede in Syrië.

Tegelijkertijd met deze viering vond in München de Internationale Veiligheidsconferentie plaats. Daar sprak Mr. Al-Khabit met de vicepresident van de VS, Joe Biden, en met de Russische minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov.

Al-Khabit (1960) was al langer een belangrijk leider van het vreedzame protest in Syrië. Tot 1995 was hij vrijdagprediker (imam) in de grote Omayade moskee van Damascus. Vanaf dat jaar verbood het Syrische bewind hem om te preken. Diverse keren werd hij gevangen genomen. Als hoge Shell functionaris was hij vaak in Nederland en bezocht hij het kantoor van IKV/Pax Christi in Utrecht. Door zijn persoonlijkheid en overtuiging weet hij effectief politieke druk uit te oefenen op het regime van president Assad.

Het is de bedoeling dat de Vredesduif in Deventer nog vaker zal vliegen. Immers, wij christenen bidden en zingen vaak om vrede, vrede in onszelf, bij ons thuis, in onze buurt en ons land én ook in de wereld. Soms zijn we pessimistisch, maar we weten hoe belangrijk het is om het goede dat er gebeurt te benadrukken. Dit zich inzetten voor elkaar en voor de vrede wordt met de Vredesvlucht van de Vredesduif onderstreept.

Bij de foto: Herman Evers, voorganger in de Herbergviering, met de Vredesduif.

Dit bericht heeft 3 reacties
  • 14-04-2014, 06:40

    Heilige Lebuinus, de site voor katholiek Deventer en omstreken
    wholesale bags http://www.googletest.com
  • Rada Sukkar, 13-03-2013, 22:23

    Meeleven met een volk in moeilijkheid is een warme gebaar. Alleen is het verbijsterend hoe gemakkelijk men in Nederland partij kiest zonder om zich te verdiepen in de zaak. De toestand in Syrie brengt geen vrede en liefde mee. Hier hebben we over de onderdrukking pur sang voor christenen, joden, andere gelovigen, homoseksuelen en vrouwen. Hoe verantwoord is zo,n gebaar?
  • 24-02-2013, 09:32

    Jammer dat die mr. Mouaz-al-Kabit niet alle dissidenten vertegenwoordigt ! Er is nl. nog een gigantisch grote verdeeldheid. Zoals het er nu voorstaat onderhandelt het Syrische regime met niemand, tenminste zolang er nog zoveel verschillende groepen zijn. Dus blijf maar dromen over vrede daar......

Plaats een reactie

Beveiligingsvraag