De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Uitnodiging informatieavond met hoorzitting over sluiting

  • sany0744-sel-300p.jpg.jpg

Het parochiebestuur, de locatieraad en de pastoraatgroep van de Maria Koninginkerk nodigen u uit op de informatieavond annex hoorzitting die gehouden zal worden op: 2 december 2014 om 19.30 uur in de H.M.Maria Koningin, in de kerk.

Beste medeparochianen,

In het weekend van 18 en 19 oktober is er in alle kerken van de heilige Lebuinus parochie mededeling gedaan van de herstructurering van de parochie. Het parochiebestuur heeft laten weten dat het genoodzaakt is om verregaande maatregelen te treffen om de parochie toekomstbestendig te maken. Daarbij is ook het voornemen gepresenteerd om vijf kerken in onze parochie te gaan sluiten.  Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen hoort onze H.M.Maria Koningin kerk bij de te sluiten kerken. Tevens heeft het parochiebestuur met het pastoraal team laten weten dat het samen met de parochianen de vraag wil beantwoorden “hoe we in de toekomst samen kerk willen zijn”.

Samen delen

De locatieraad en de pastoraatgroep van de H.M.Maria Koningin kerk begrijpen dat er nog veel vragen zijn, dat er boosheid en verdriet is. Wij nodigen u uit om tijdens een informatieavond hier samen met ons en een delegatie van parochiebestuur en pastoraal team over te praten. Ook kunnen we de toekomstplannen bespreken en willen wij u als parochianen graag blijven betrekken bij onze Lebuinusparochie.

Hoorzitting

Bij het sluiten van een kerkgebouw hoort ook de procedure ‘tot onttrekking aan de goddelijke eredienst’.  Deze procedure is voorgeschreven door het aartsbisdom Utrecht om de sluiting en mogelijke herbestemming van een kerkgebouw zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen. De procedure mondt uit in een verzoek van het parochiebestuur aan de aartsbisschop om het kerkgebouw aan de goddelijke eredienst te onttrekken. De aartsbisschop vaardigt het decreet pas uit nadat de betrokken parochianen over hun mening hebben kunnen geven over het voorgenomen besluit van het parochiebestuur om het kerkgebouw te sluiten.  Hiervoor is de hoorzitting bedoeld.
Op de hoorzitting wordt een presentatie gegeven van de huidige situatie van de locatie. Gegevens hierover zijn te vinden in de nota herstructurering zoals die op de website van de parochie is te vinden (www.heiligelebuinus.nl). Ook zal de procedure van het aartsbisdom  ‘tot onttrekking van het kerkgebouw aan de goddelijke eredienst’ worden gepresenteerd met bijzondere aandacht voor de rol die daarin voor u, de parochianen is weggelegd.
Het zwaartepunt van de hoorzitting zijn de reacties van de aanwezigen. Hiervan wordt een verslag  gemaakt dat aan het eind van de avond ter goedkeuring zal worden voorgelezen.  Mocht u verhinderd zijn om deel te nemen aan de hoorzitting, dan kunt u ook schriftelijk uw mening kenbaar maken.  Deze kunt u per brief zenden naar de parochie of onze locatie. De brief moet uiterlijk één dag voor de hoorzitting binnen zijn. De brieven zullen met het verslag van de hoorzitting aan de aartsbisschop worden toegezonden.

Agenda van de avond

We nodigen u uit op de informatieavond annex hoorzitting die gehouden zal worden
Op : 2 december 2014
Plaats: H.M.Maria Koningin, in de kerk
Tijdstip: 19.30


Agenda:

1.    Opening
2.    Gebed
3.    Toelichting op het besluitvoornemen door het bestuur
4.    Vragen uit de zaal
5.    Pauze
6.    Formele hoorzitting
7.    Hoe nu verder: toelichting op wat er komen gaat
8.    Afsluiting en zegenbede

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur
Locatieraad en pastoraatgroep
Locatie H.M.Maria Koningin