De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Foto & film

Afscheidsviering pastoor Joachim Skiba

Op zondag 4 oktober hebben we in een bomvolle kerk tijdens een eucharistieviering afscheid genomen van pastoor Joachim Skiba. De pastoor vertrekt naar de Maria en Marthe parochie in Baarn, waar hij vrijdag zal worden geïnstalleerd.

De eucharistieviering vond plaats in de Heilige Nicolaaskerk in Schalkhaar. Er waren woorden van dank voor zijn inzet in moeilijke tijden en met grote waardering werd gesproken over de manier waarop hij steeds het gesprek gaande hield en daarmee de deur open bleef houden bij lastige beslissingen.

Pastoor Skiba wilde graag als afscheidscadeau geld voor een project van Rudolf Badura, een vriend en studiegenoot van hem in Polen: Diocesane Caritas Instelling in het bisdom Gliwice. Het geldbedrag kreeg hij in de vorm van een cheque overhandigd. Als cadeau van het team en bestuur kreeg de pastoor verder nog een beeld van de heilige Joachim, zijn naamgenoot. Daarna bedankten vele parochianen hem persoonlijk en wensten hem succes toe voor de toekomst in Baarn.

Aansluitend vond de receptie plaats. Er is ruim van de gelegenheid gebruik gemaakt om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar te ontmoeten, binnen in de kerk en buiten in het warme zonnetje.

Wilt u ook nog bijdragen aan het cadeau van pastoor Joachim Skiba, dan kan dat door geld over te maken op NL89RABO0118202944, t.n.v. Heilige Lebuinusparochie,  onder vermelding van Cadeau pastoor Skiba