De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Foto & film

Kerststallen kijken in Boxmeer.
In de Nestor van december 2015 staat op bladzijde 90 een bijzonder verhaal over de expositie van meer dan 400 kerststallen in de basiliek in Boxmeer. Helemaal onder de indruk van het verhaal van de bouwer van deze expositie zijn we op 7 januari naar Boxmeer afgereisd om in het echt te zien. Om 14.00 werden door Kees Thijssen hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding langs alle 420 kerststallen. Uit vele landen zijn deze afkomstig, samen met ons was er een echtpaar uit Zwitserland, die een kerstgroep heeft geschonken en kwamen kijken naar de expositie waarbij ook hun groep stond, ondertussen speelde een mevrouw mooie kerstliederen op het grote orgel. Heel sfeervol. Bij de opstelling stonden vele bekende gebouwen uit Boxmeer die door Kees zelf gemaakt zijn, elk jaar komt er nieuw gebouw bij, op schaal nagemaakt. Het is zo wonderlijk om te zien dat door heel verschillende materialen het kerstverhaal wordt uitgebeeld.

Glas, hout, klei, stof, wol, papier, tin, enz… zelf een kerstgroep van (foto is mäisblad). En de stallen komen uit alle delen van de wereld, zelfs uit Peru, voor ons bekend als het werkgebied van pater Jan Brinkhof. De oudste kerstafbeelding op deze expositie komt uit 1600. Het was fantastisch dit allemaal te zien, heel bijzonder om ook in de crypte onder de kerk een groot aantal de kerst groepen te bewonderen. De manier van het opstellen van alle kerststallen gaf ons een zeer goed gevoel dat dit met liefde en groot respect voor de heilige familie is gedaan door Kees en al zijn medewerkers.

Door het zien van de mooie foto,s die door Annie gemaakt zijn, is misschien wel voor velen een uitdaging om rond kerst er samen naar toe te gaan. In november 2016 gaan we u hierover in Het Zout  meer informeren. 

We hebben genoten van deze dag en willen dit graag met u delen.
Annie Aarnink en Diny Meijerink