De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Broeder of zuster Ezel

Broeder of zuster Ezel

Palmzondag 2016: Oecumenische ezel op bezoek

De Broederenkerk had een oecumenische Broeder of Zuster Ezel op bezoek. Deze ging met de Palmpasen optocht van de Lebuinuskerk via de Russisch-orthodoxe kerk naar de Broederenkerk.

De ezel moest buiten blijven vanwege de gladde vloer van de kerk. De optocht ging naar binnen. Daar werd het verhaal van Palmzondag voorgelezen en werden de palmtakjes en de sierlijke palmpasen-stokken van een groot aantal kinderen en hun ouders gezegend.

Daarna trok de stoet in processie twee maal door de kerk. De stoet was zo groot dat 'de kop' en 'de staart' elkaar nog net niet in de weg liepen.

Indrukwekkend

De kinderen gingen terug naar de Lebuinuskerk, waarna de gewone viering begon, met het altijd weer indrukwekkende passieverhaal, dit maal dat van Lucas.

Christus als Koning ...

... ja, maar niet te paard maar per geleende ezel en ongewapend. In deze tijd zou hij op een geleende fiets gekomen zijn: ontwapenend. En, zie Witte Donderdag, niet heersend maar dienend. Ook, zie Goede Vrijdag, niet martelend maar zelf lijdend. Toch ook, zie Pasen: "de derde dag verrezen uit de doden ... zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader" - De geloofsbelijdenis.