De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Heilige Engelbert.
Foto: Glas in lood raam Maria kapel: R.K.kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Wijhe

150 jaar Rk-Wijhe; ook voor jongeren

Engelbert

WIJHE – Bij het jubileum van de Rk-kerk in Wijhe worden ook de jongeren niet vergeten! Op vrijdagavond 14 juni deden maar liefst 65 jongeren van het Jongerenpastoraat Wijhe/Boerhaar mee aan de activiteit ‘Kraak de code’.

Op en rond de Rk-kerk van Wijhe waren tal van spelelementen opgezet, zoals het bouwen van een toren met spaghetti en spekjes, het spel ‘Wie is het?’, levensgroot ‘Mastermind’ en nog veel meer. Het meest bijzondere was wel het nabouwen van het jubileumlogo door middel van legostenen. Dat was niet zo eenvoudig, want de tekening lag op de koorzolder en deze moest vóór in de kerk precies worden nagebouwd. Dat betekende veel rennen door de kerk! Al deze activiteiten waren bedoeld om tot slot een code te kunnen kraken. In dit geval ging het om een telefoonnummer, dat gebeld moest worden. De jongeren van de jongste groep waren de gelukkige winnaars van een zak vol lekkere lolly’s! Iedereen deed geestdriftig mee en het was er ook heel gezellig!

Deze activiteit was opgezet door vrijwilligers van het Jongerenpastoraat. De jubileumcommissie zorgde voor fris, heel veel ranja, een versnapering en tot slot een lekker broodje met worst! Wist u, dat het Jongerenpastoraat inmiddels al 26 jaar bestaat en nog steeds volop draait? Dat is iets, waar het geloofscentrum Engelbert terecht trots op is.