De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Loek Verstrijden overleden

Titus Brandsma Huis, Deventer

  • foto_loek.jpg

Op dinsdag 13 juni jl overleed Loek Verstrijden na een kort ziekbed.

Loek was vanaf het begin van het bestaan van de toenmalige Titus Brandsma parochie een betrokken parochiaan. Vooral de liturgie had zijn grote aandacht.

Hij was een markante man, die met veel kennis van zaken, maar vooral vanuit een diepgeworteld geloof talloze vieringen voorbereidde met de werkgroep Liturgie, met anderen verzorgde hij de jaarlijkse vastenmeditaties in de Goede Week.Uit alle teksten en gebeden van zijn hand kwam steeds opnieuw zijn grote vertrouwen in God naar voren.

Hij ging regelmatig voor in diensten, met luide, krachtige stem en rethoriek die bleven boeien.

Hij deelde zijn kennis graag en gul met anderen, in gesprekken, in Bijbelstudieclub...

Met hart en ziel zette hij zich in voor koorprojecten. Lessons and Carols, Lamentations, Meditatie bij de zeven kruiswoorden...allemaal concepten die hij samen met zijn goede vrienden Peter (†) en Hans uitwerkte. En zelf liet hij zijn basstem maar al te graag donderen in de prachtige muziekstukken en Gregoriaanse gezangen.

Loek genoot van het leven, van samen een borrel drinken en eindeloos lange avonden in gesprek, van pronostieken maken over de Tour de France, van gedichten schrijven en spelen met taal...

Kinderen en kleinkinderen en zijn lieve Doortje waren zijn grote trots!

Lieve Loek, je laat ons gelukkig een schat na aan teksten en gedachtegoed, maar wat zullen wij jou ongelooflijk hard missen...

 

U kunt persoonlijk afscheid nemen van Loek op maandag 19 juni tussen 19.30 en 20.15 in het Titus Brandsma Huis. 

De afscheidsdienst wordt gehouden op dinsdag 20 juni om 13.00 uur in het Titus Brandsma Huis, waarna begrafenis op de begraafplaats van Schalkhaar.