De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

In memoriam Peter Reijnen (1951-2017)

Titus Brandsma Huis, Deventer

  • candles_large.jpg

Peter is dinsdag 7 maart in de leeftijd van 65 jaar plotseling overleden. Voor iedereen zo onverwacht. Natuurlijk wisten we dat Peter hartklachten had, maar vorige week nog had hij het over de goede mogelijkheden om zijn klachten te verhelpen. De doctoren moesten wat sleutelen en dan zou het wel weer gaan. Het geeft aan hoe hij volgens ons in het leven stond. Enthousiast, vol goede moed, geloof in de medemens en veel energie. Voor Peter was nooit iets te veel, altijd behulpzaam. Tijdens de herstructurering werd er weleens gezegd “Peter ziet al een oplossing voordat je de vraag hebt gesteld over een logistiek probleem”.

Hij was voor allen van ons een bijzonder vriendelijke, spontane en toegewijde parochiaan. Hij was recht door zee en altijd duidelijk in zijn opvattingen.
Voor onze parochie en in het bijzonder voor de Titus Brandsma-gemeenschap heeft Peter op allerlei terreinen enorm veel werk verricht. Hij was lector, deed nagenoeg al het grote druk- en kopieerwerk en dat voor de gehele parochie, was als beheerder van het gebouw lid van de parochiële beheergroep gebouwen. Hij verrichtte ook zelf veel onderhoudswerkzaamheden aan het Titus Brandsma Huis, was altijd beschikbaar om bezoekers bij de Titus te begeleiden, schonk koffie en stond achter de bar als dat nodig was. Hij was van alle markten thuis.

Als parochiegemeenschap zullen ook wij hem enorm gaan missen. Een groot verlies.

Wij danken Peter voor alles wat hij voor onze H. Lebuinusparochie in vele jaren heeft gedaan. Hij heeft meegeholpen om onze parochie vitaal te houden met al zijn kennis en kunde.

Hoewel het voor zijn vrouw, dochter en andere familieleden als ook voor ons natuurlijk veel te vroeg is, vertrouwen wij erop dat Peter nu thuis is bij God.

Met onze gedachten zijn wij bij zijn echtgenote, zijn dochter en hun naasten. Wij wensen hen veel sterkte en kracht om dit grote verlies te dragen.

Pastoor Joost Baneke
Johan Grobbée, vicevoorzitter parochiebestuur

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op woensdag 15 maart 2017 13:00 uur in het Titus Brandsma Huis.