De maagd zal zwanger worden en een zoon baren ... Immanuel: God met ons

De engel in Matheus 1,23 en Jesaja 7,14b

Kerstvieringen in de Broederenkerk

Broederen, Deventer

  • geen_plaats_2.jpg

Zes vieringen ... zes verslagen hiervan met tekst en foto's:

Vooraf werd alles opgebouwd: de stal en de weg erheen over een rode loper met tal van mogelijke activiteiten.
< Verslag >

  1. De Windroosviering
    van de school naast de kerk
    < verslag >

  2. Gezinsviering met lichtjestocht, 18 uur kerstavond
    Een tocht van de kerk in de Penninckshoek, naar de Broederenkerk - 'kom naar de stal' over de rode loper, kerstverhaal, liedjes - en dan naar de Lebuinuskerk, met 200 kinderen en hun ouders.
    < Verslag >
     
  3. Avondviering 21 uur kerstavond
    “Een kind verbindt” -Wij vieren zijn komst en zijn verblijf onder ons. Herkennen wij hem in mensen om ons heen? In de vluchtelingen en in slachtoffers van oorlog en geweld? Verbindt dat kind ons ook nu nog?Laten we in deze nacht de verbondenheid van God met de mensenvieren.
    < Verslag >

  4. Nachtmis kerrstavond-/nacht
    Zo komt Gods Kind bij de mensen: niet in een paleis maar in een voerbak. Dit is geen toeval, want zo wil God bij de mensen komen, als een God van eenvoud en van liefde, een God die het kleine ziet en het broze wil bewaren.
    Kort geleden heeft paus Franciscus het heilig Jaar van de Barmhartigheid geopend. Barmhartigheid: de kern van ons geloof.
    < Verslag >

     
  5. Kerstdagmis
    We hebben nu geen volkstellingen meer, maar wel veel mensen die een veilige plek zoeken of een meer zinvolle plaats in de samenleving, in Europa. Wat voor soort herbergier ben ik dan? Een harde? Of doen we wat we kunnen, als is het slechts bed, bad en brood. Ik voeg hier een vierde “b” aan toe: barmhartigheid. De samenleving wordt immers harder en ruwer. Als gelovigen moeten we daar niet aan meedoen en zorgen voor de kwetsbaren.Is dit soft?  Nee, het is christelijk. God is barmhartig ...
     < Verslag >
     
  6. Kroamschudd'n
    Even naar het kerstkindje kijken en beschuit met muisjes eten op de middag van eerste kerstdag, dat is kraomschudd'n bij de stal. Enkele tientallen grote en kleine mensen kwamen op bezoek.
    < Verslag >